den 17 september 2019

WebbDesign bloggen

Här bloggar jag om lite av varje som jag tycker är viktigt när det gäller webb och webbdesign.

maj 23

Written by: host
2010-05-23 19:14 

Hamna högt på Google är som att finnas på gågatan

Varför är det så viktigt att hamna på gågatan, och kan en hemsida verkligen hamna där? Ja, frågan om det är viktigt är den lätta att svara på. Tänk dig att din hemsida finns någonstans utanför stan på en gata som nästan ingen känner till. Denna sidan måste du göra väldigt mycket reklam i andra media för att de skall hitta dit. Alltså blir det väldigt dyrt för denna sidan ägare.

Men tänk dig nu att du tycker det är vettigt att finnas på gågatan där alla går förbi och tittar på din startsida. Hur hamnar du här och finns det fler gågator än en? Ja enligt min mening finns det en gågata för varje sökt ord eller sökta fras på nätet.

Vi tittar på t ex ett gym som ligger i Malmö och de har en hemsida. Tänk dig att du bor i Malmö och du vill börja styrketräna, du söker på google med ordet "styrketräning", det gör t ex 40.500 st var månad, är det en tillräckligt stor gågata tycker du? Men då kanske du säger att mitt gym ligger i Malmö, och jag vill ha reda på dom som är intressanta för just mitt gym! Okej vi prövar hur många det är som söker på "styrketräning Malmö". Det blir 110 stycken per månad, och det intresanta med dessa är att antagligen vill dessa personer hitta ett gym just nu.

Med tanke på hur många saker man kan träna på ett gym bör det bli 15-20 olika sidor som hamnar på olika gågator. Tänk dig själv hur många kunder de missar varje månad för att dom inte finns på gågatan!

Med hjälp av Befound kan du hamna högt upp på Google, och med de rätta orden som många söker på ››

Tags:

Your name:
Your email:
(Optional) Email used only to show Gravatar.
Your website:
Title:
Comment:
Add Comment   Cancel 
You must be logged in and have permission to create or edit a blog.

  |  Mikael Siebenrock  |  Skomakaregatan 7  |  211 34 Malmö  |  Tel: 040 - 631 26 07  |

  |  
Copyright 2010 Mikael Siebenrock